Investirajte u tržište nekretnina kroz Serbian Build Fund LLC

Biznismen se rukuje sa klijentom nakon sklopljenog ugovora

Serbian Build Fund LLC kao privatni fond daje mogućnost investitorima da profitiraju od tržišta nekretnina širom sveta, pa tako i u Srbiji.
Vizija Serbian Build Fund-a je da stvori mogućnost Srbima iz celog sveta da investiraju u rastuće tržište nekretnina i da od istog profitiraju.

Tim koji vodi Serbian Build Fund LLC je grupa stručnjaka koji imaju iskustvo u sektoru nekretnina od 2004. godine i završena dva velika projekta u Sjedinjenim Američkim Državama iza sebe. (Doral CityPlace – Miami i Johnson Ranch – Arizona)

USA

 

Kada uzmemo u obzir podatak da je u prvom kvaratalu u stambene objekte u Srbiji investirano 889,5 miliona evra, što čini 57% ukupno investiranog novca, jasno je da želimo biti deo toga.
Stoga smo odabrali da prva 3 projekta za naredne tri godine budu baš projekti u izgradnji, i to u najvećem broju upravo stambeni objekti.

Projekti našeg partnera, Miami Constructions Pros, u Kragujevcu (CityPlace), Zrenjaninu (CityScape) i Subotici (CityDistrict) biće projekti u koje ćete vi kao investitori kroz Serbian Build Fond LLC plasirati svoj novac.

SRB

Pre nego krenemo sa prikupljanjem investicija smatramo da je jako bitno da objasnimo potencijalnim investitorima kako izgleda ceo taj proces i naše poslovanje.

Proces je prilično jednostavan, investitor ulaže novac kroz ugovor o vlasničkom udelu sa prečim pravom otkupa Serbian Build Fund LLC u periodu od 3 godine.
Za taj period od 3 godine, investitor svake godine dobija 10% dividende od kojih 2% ide na godišnju proviziju za upravljanje, dakle investitor dobija 8% dividende na godišnjem nivou. Međutim, ukoliko investitor ne želi da podiže svoju godišnju dividendu, ima mogućnost da povuče dividendu u drugoj ili trećoj godini kroz slaganje kamata/dividendi.

Slaganje kamata (compound interest) se odnosi na to da investitor ne želi da podigne svoje dividende za prvu i drugu godinu i da u trećoj godini umesto 24% dobije 25,97% profita kroz dividendu.

Na grafiku je prikazana hipotetička investicija od 10.000€.

Grafikon - hipotetička investicija od 10.000€

Ukoliko investitor želi da podigne svoj novac pre nego što prođe period od 3 godine koji je definisan ugovor, može to uraditi pod određeni uslovima sa penalima.

Raniji izlazak sa penalima:

  • Nakon 18 meseci  (50% investiranog novca)  sa penalom od 5%
  • Nakon 24 meseca  (75% investiranog novca) sa penalom od 3%

 

Kada recimo investitor povuče svojih 50% investiranih sredstava nakon 18 meseci, ostatak njegovog novca, odnosno još 50% koji su ostali u fondu i dalje akumuliraju dividendu na godišnjem nivou.

Takođe, bitno je napomenuti da ukoliko investitor pošalje zahtev za povlačenje sredstava u određenom trenutku, ne može istog trenutka dobiti svoj novac nazad, već za period koji je definisan u ugovoru (mesec dana).

Novac kojim upravlja Serbian Build Fund LLC se plasira u projekte koje smo naveli ranije u tekstu, i očekivani povrat novca (10%) isplaćuje svojim investitorima kroz dividende.

Serbian Build Fund LLC ima ulogu mezzanine finansijera, odnosno kreditora drugog reda, i nakon što projekti budu završeni i deo koji banka potražuje bude isplaćen, SBF dobija svoj profit.
Takoreći SBF ne učestvuje u gradnji i prodaji objekata već samo finansira iste.

Nakon perioda od 3 godine, investitori dobijaju svoju početnu investiciju i svoj profit shodno tome da li su odabrali mogućnost slaganja kamati/dividendi ili su povlačili svoju dividendu godinu za godinom.

Jako je bitno napomenuti da kupovinom vlasničkog udela u Serbian Build Fund LLC, dakle američki privatni fond koji je registrovan i regulisan od strane SEC i IRS, investitor nema pravo da donosi odluke vezane za plasiranje novca fonda već je za to zadužen odbor koji je ujedno i asset management samog fonda.