REIT-ovi prema statistici

Biznismen slaže drvene kockice na kojima piše reit i drugi simboli

Ekonomski rast, diversifikacija investitora i razvoj zajednice su podržani investicionim fondovima za upravljanje nekretninama (REIT). Svaka imovina koju drži REIT može promeniti karakter čitavog naselja. Kao sektor, REIT-ovi pružaju značajne benefite privredi, zapošljavanju i društvenom blagostanju.

REIT1

 

REIT-ovi poseduju oko 4,5 biliona dolara u bruto nekretninama; preko 3 biliona dolara drže REIT-ovi na javnoj berzi i van berze; ostatak drže privatni REIT-ovi. Ta imovina ima dalekosežan ekonomski i investicioni uticaj, dotičući živote miliona ljudi širom Sjedinjenih Država.

REIT2

REIT-ovi su se proširili po veličini, značaju i popularnosti od svog osnivanja 1960. godine. REIT-ovi postaju sve značajniji na tržištu akcija, što dokazuje razvoj istaknutih sektora nekretnina u kojima dominiraju REIT-ovi u ključnim industrijskin klasifikacionim standardima.

REIT3

Prinosi od REIT-a su se pokazali konstantno visokim tokom godina. Zbog dokazanog iskustva u industriji, REIT-ovi su stekli veću prihvatljivost od finansijskih savetnika, maloprodajnih investitora i institucionalnih investitora.

 

*Podaci od septembra 2022., osim ako nije drugačije naznačeno, preuzeti sa Reit.com